Brom in versterker verhelpen

Zodra er een brom in het geluidsysteem zit, is de eerste oplossing waar vaak naar gegrepen wordt, het loshalen van de aarde van de mengtafel of van de versterkers. Nooit doen, want dit is levensgevaarlijk! Gelukkig zijn er andere manieren om de spreekwoordelijke brom en reutel aan te pakken.

Om dit te testen heb ik de versterker op een andere groep aan gesloten en al het andere (wat via hdmi op de versterker zit) uit het stopcontact gehaald. Ook dan heb ik de brom. Ik heb nu de receiver weer op stereo gezet want dan hoor je de brom niet meer uit de achterste speakers en valt het dus minder .

Ik heb laatst met een klusje last gehad van een iritante brom door de speakers. Die brom bleek afkomstig te zijn van de versterkers. Mij werd verteld dat dat kwam door de aard aansluiting van de voeding.

Om dat te achterhalen heb dus een oude stekkerdoos gepakt zonder aard-pinnen. Hij bromt altijd en de brom is tevens te horen als ik een koptelefoon aansluit, wat denk ik impliceert dat het aan de versterker ligt en niet aan de luidsprekers. Hij is niet aangesloten op een geaard stopcontact (dat is ook niet in de buurt) en bovendien zit . Wie weet hoe ik dit kan oplossen?

Als je met geluidstechniek te maken hebt, heb je ook te maken met deze problemen. Sommige mensen noemen alle stoorgeluiden ruis , maar voor een techneut is er verschil.

Eerst dus, om spraakverwarring te . Mijn versterker zoemt als ik hem aanzet. Ik heb de versterker nog maar net dus ik weet niet of dat normaal is. Maar ik heb de eigenaar gebeld en deze zei dat hij nooit een zoem had gehoord. Сохраненная копия Перевести эту страницу дек. Als er geen brom is komt die uit de computer.

Uit de grote zwarte trafo? Het tweede is niet erg . Proberen of je het kunt verhelpen door de boutjes aan te draaien. Een eventuele aardlus is goed te verhelpen met een galvanische scheiding tussen de bron en de versterker.

Dag mederackers, even een vraag over het volgende. Mijn Egnater mod100- versterker heeft eigenlijk altijd een 50Hz brom op een van de kanalen (bassman- module). Live nog net te doen, maar voor opnames veel te hard.

Deze Hz brom is niet te elimineren deze is alleen te verhelpen door de single-coil pickups te vervangen door (mini)humbuckers. Maar in jouw verhaal lijkt het erop dat je brom van buiten de versterker komt. Als de brom dus ook optreed met dit kabeltje, dan is dit vrij lastig te verhelpen in de versterker. De oorzaak ligt in onwenselijke gelijkstroom (DC) die door andere apparaten op het lichtnet ontstaat.

De wisselspanning wordt . De synth heeft een aarde stekker, net zoals de versterker.

Echter, in de meeste openbare gebouwen zitten natuurlijk geen geaarde stopcontacten. Ik ga er dus vanuit dat het een aarde probleem is. Nu lees ik veel dat dit te verhelpen is met een DI box. Heeft hier iemand ervaringen mee? De versterker en de radio zijn waarschijnlijk dubbel geïsoleer dus niet op randaarde aangesloten, maar vanuit de radio blijkt het aardluspad verder te lopen . HK zou de oplossing kunnen zijn, maar die is volgens mij niet aanwezig op de versterker.

Ik neem aan dat de Marshall ook geaard is. Re: Ruis op versterker. Gepost door: reinhout. Vaak is de oorzaak van dynamoruis te vinden in slecht aangelegde bekabeling, een defecte radio of een slecht afgeregelde versterker.

Komt u er nog steeds niet uit?