Carburateur synchronisatie zelf maken

Synchroontester bouwen. PVC slang d= 5mmx D=8mm kopen. Сообщений: – ‎Авторов: Ik zou het wel geinig vinden als ik zelf mijn carborateurs kan vacumeren. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en mij lkan vertellen of dit te doen is.

Mischien ook een idee over waar ik aan de meters kan komen?

Alvast bedank voor de reaktie, Kees Dikker. Wie heeft ervaring of advies betreffende de aanschaf van de meters en misschien ook nog belangrijke tips voor het synchroniseren zelf. Ik heb een pc uit een Californisch model.

Dit heb ik zelf vroeger ook altijd gedaan, je kunt dit heel erg simpel en conform het gehele concept van de tester zelf maken. Je neemt twee stripjes metaal, . GZThpdh1aA : jumping: Hmmmm, nog wel even ontdekken waar die slangetjes . Afhankelijk van het type motorfiets zal eerst ruimte moeten worden vrijgemaakt om makkelijk bij de carburateurs te komen. Als je zelf geen compressor hebt kan je ook bij het dichtstbijzijnde benzinestation of zelfs fietsenmaker terecht, en vaak ben je voor een paar luttele centen klaar.

Carburateurs synchroniseren. Created with MAGIX Video deluxe Plus. Vanzelfsprekend bestond de. Zelf heb ik dat gedaan met siliconenkit waarna ik even het potje vacuüm heb gezogen met de mond om te controleren of zij werkelijk dicht waren. Vanaf elk potje loopt slang.

Het gaat om een synchronisatie systeem voor mijn cilinder motor. Zo af en toe verkoop ik er wat aan leden van de motorclub waar ik nu zelf ook moderator ben. Ik kan er een benzinemeter, een voltmeter, een versnellings indicator of een temperatuur meter mee maken. De website is een hobbyproject en is bedoeld om mensen enthousiast te maken voor het restaureren van oldtimers. Daarnaast maak je nog een gaatje, waar je een stukje slang insteekt (fatsoenlijk lucht dicht maken uiteraar anders is heel je meting ook niet goed) het andere uiteinde daarvan gaat op je carburateur.

Beide uiteinden steek je maar een klein stukje door de deksel, en het potje staat rechtop. Met het afstellen van de ontsteking, het synchroniseren van de carburateurs en het afstellen van de ketting zorgen ervoor dat het bokken al behoorlijk wordt verminderd. Wij hebben een aantal van deze carburateurs vacuüm balancer zelf gemaakt van een stuk koperen 12mm waterleiding buis. Pagina van – Kosten carburateur synchronisatie RC- geplaatst in Techniek : Algemeen: 1. Compressie meten is altijd interessant, maar ik zou me nog geen zorgen maken.

Het principe van synchroniseren is het meten van de onderdruk in de venturi van de carburateur , je meet dus eigenlijk het vacuum.

Door deze waardes aan elkaar gelijk te maken zorg je ervoor dat elke afzonderlijke carburateur evenveel brandstof uit de vlotterkamer zuigt, in verhouding tot de hoeveelheid lucht die door de . Hoe nodig is het synchroniseren van de carburateurs ? Dit omdat ik wil weten of de klachten daarmee te maken hebben.