Elektromotor aansluiten 380v

De spoelspanning van deze motor is dus 2V en dat betekent dus dat we deze motor in ster moeten aansluiten. Dit aansluiten in ster doen we door de metalen plaatjes in de klemmenkast van de motor op de juiste . Ik heb zojuist een oude kolom boormachine gekregen die volgens mij 3volt is. Kan ik deze motor ook op 2aansluiten.

Elektrotechniek Кеш Схожі Перекласти цю сторінку лип. Stel, ik wil een motor aansluiten. Graag even de aansluitingen met betrekking tot de letters U-V-W Y-X-Z aangeven in . Indien een 380V motor nu nog aangesloten is op een 400V net, dan is haar economische levensduur reeds ruimschoots verstreken. Daarbij komt dat levensduur van de, isolatielak op de koperdraa met een e-kromme verouderd. Bij het aansluiten van een 3-fase motor moet rekening gehouden worden met de type condensator.

De motor kan met een Steinmetz schakeling aangesloten worden. Als je een fasen aansluiting hebt, dan kun je alles op. V (nu 400V) gebruiken tenzij je ergens woont waar ze nog 3x220V als krachtstroom hebben, maar dat komt nog maar zelden voor. Of een motor in ster of driehoek moet hangt dus af van de spoelspanning, is die 2V dan wordt het ster en bij een spoelspanning van 4V driehoek. Ook kun je motoren tegen komen met een spoelspanning van 6V 6gedeeld door √ is 4dus dan wordt het ster.

Condensator middels de zgn. Steinmetz-schakeling op een “gewoon” 2Volt ( stopcontact) kan worden aangesloten. Hierbij nogmaals het schema. Als ik de motor op hoge toeren aansluit werkt deze prima maar zodra ik hem op lage toeren zet bromt hij alleen. Hopelijk heb ik dit goed uitgelegd.

Greetz PS:Ik wist niet waar ik dit moest plaatsen dus vergeef me als ik een fout maak hahaha . Kan iemand mij vertellen hoe ik de volgende motor moet aansluiten in ster en in driehoek ? U – V – W type: asynchroon electromotor 4kw PK 380V 6A Hz cos 87 . Ik wil deze veranderen in een 2volt aansluiting. Misschien wel wat minder krachtig. Ik heb een elektromotor van een zaagmachine met ee 3volt kabel eraan.

Hoe moet ik de kabels op de elektromotor aansluiten. En welke spanning staat er tussen de fases van het net? Als dat 380V is (komt het meeste voor) dan moet de motor in ster. Als het 220V is (komt op sommigge plaatsen nog voor) dan moet de motor in driehoek.

Verkeerd aansluiten resulteert op termijn in een verbrande motor. Krachtstroom is de term die wordt gebruikt voor een elektrische aansluiting tussen twee of drie fasen van een driefasenenergiesysteem, in plaats van tussen één fase. Een aansluiting tussen twee draden van een driefasige alternator wordt wisselstroom genoemd omdat deze op een 2- of 3-fasige motor een magnetisch .

Kristina