Koelsysteem bouwt teveel druk op

Nu bouwt het systeem veel druk op , de slang is vrij hard direct als de motor warm wordt. Bijvullen heeft geen zin want hij gooit het meteen leeg als hij warm loopt, er bouwt ook gigantische druk op in het reservoir, maar op de snelweg loopt hij met een. De druk in de cilinder zorgt voor een verhoogde druk in het koelsysteem.

In het koelsysteem komt uitlaatgas te zitten ipv koelvloeistof. Extra pomp als oplossing voor te hoge. Expansievat lek – AutoWeek.

Techniek, vragen en antwoorden Кеш Схожі Перекласти цю сторінку серп. Koelprobleem – AutoWeek. Дописів: – ‎авторів: beste motorrijders, ik heb denk ik een probleem met het koelsysteem maar weet het niet zeker.

Na veel zoeken waar nu mijn koelvloeistof blijft kom ik er net achter dat na lange ritten bouwt mijn koelsysteem druk op en gooit hij dit via de dop van het. Met een lekke koppakking kan je overdruk in je koelsysteem krijgen. Je koelsyteem (en dat dopje) is daar niet op berekend.

De druk blaast niet netjes af via een overdrukventiel (dat dopje, dat dardoor stuk kan gaan) maar neemt een hoop koelvloeistof mee. Dat is meestal zichtbaar, als je de auto stil zet .

Re: druk in het koelsysteem. Inderdaa mag wel druk op bouwen maar niet teveel. Begin eerst met die dop te vervangen. En als de auto stil staat lekt deze dan ? Hij had de indruk had dat er minder koelvloeistof in het reservoir zat (lekkage?). Dit heeft hij afgelopen week ook gemeld bij de onderhoudsbeurt.

Er is namelijk hoge druk in het koelsysteem. Ik heb vrijdag mijn radiateur vervangen wegens lekkage. Nu heb ik de laatste dagen erg last van hoge druk in mijn koelsysteem. Als ik de kvs slangen in wil knijpen gaat dit haast niet tenzij ik de dop losdraai.

Ook loopt de motor niet helemaal lekker bij een koude start. Als er geen verstopping is, is overigens de druk in het hele koelsysteem ongeveer gelijk (alleen vóór en achter de waterpomp maakt echt verschil) Het feit dat . Hallo, Mijn cabbie staat onder druk. De dikke slang tussen de radiateur en mijn blok staat zo gauw ik met de auto ga rijden. Vandaag eindelijk eens wezen touren na maanden sleutelen en nu bouwt het koelsysteem een erg hoge druk op. Heel oude wagens hebben geen expansietank maar kiepen het teveel gewoon op straat, deze zullen dus wel altijd een klein beetje lucht bovenin de radiateur hebben.

Auto komt gewoon op tempratuur, en verder geen gekke kwalen. Hij bouwt dus de ene keer druk op , dan weer af of hoe moet ik het zien?

En wat kan hiervan de oorzaak zijn? Op de hoogste punten in het koelsysteem de slang losmaken en lucht laten lekken totdat er vloeistof uit komt werkt ook wel. Dichte handschoenen aan doen, pas op voor het . Nu vermoed ik zelf dat ik een minuscuul klein lekje op mijn koppakking heb, die niet te meten is (qua druk wegvallen), maar er wel voor zorgt dat het koelsysteem onder extreme druk komt te staan. Om mijn vermoeden te bevestigen zou ik aan jullie willen . Ik denk dat het bij mij ongeveer een goeie 30.

Het rare was dat ik regelmatig ns water moest bijvullen. Je zou eerder denken als er olie in het koelsysteem. Sprinter 412D druk koelsysteem twitter facebook. Daaronder lijkt er niets aan de hand en bouwt het systeem ook niet te veel druk op.

Als de temperatuur oploopt doet de verwarming het niet meer, bij lagere temperatuur komt . In mijn geval bouwt hij alleen nog maar druk op in het koelsysteem voor zover ik kan beoordelen (geen witte rook).

Kristina