Koni schokbrekers afstellen

Afstelbaar in de uitwaartse slag. De afstelling wordt uitgevoerd met de demper in de Lmax positie (zuigerstang volledig uitgetrokken). Verwijder de stofkap zodat de afstepknop zichtbaar wordt (figuur 1). Gebruik geen gereedschap.

Re: Koni schokbrekers instellen. Ik weet dat het instellen niet echt superhandig gaat.

Volgens mij moeten ze van de auto af, hoe het dan verder gaat weet ik niet. Dus ook geen idee wat de huidige afstelling is. Ben op zich ook wel geinteresseerd in dit verhaal. Ik ben bekend met de drie standen voor de veerspanning aan de onderkant. Het zou allemaal met de blote hand moeten kunnen, maar ik heb geen idee waar ik aan moet draaien.

OPMERKING: Sommige Koni dempers hebben een bump rubber onder de stofkap en deze dient verwijderd te worden voordat het afstellen mogelijk is. Tech Talk General Сохраненная копия Перевести эту страницу Сообщений: – ‎Авторов: heeft iemand hier rode koni voordempers? Tot een juiste set up van een auto te komen is lastig.

Ga niet tegelijkertijd teveel afstelling van het onderstel aanpassen.

Nu ik in het bezit ben van een setje Koni geel met -4cm Apex zou ik graag willen weten hoe ik de dempers afstel. Wat voor invloed heeft het strakker zetten of juist losser op rijeigenschappen . Wat is nu precies in te stellen bij deze ? Bij montage afstellen door de schokdemper spindel geheel in te schuiven en voorzichtig in te draaien (rechts om, met de klok mee). Weet het wel ongeveer,maar ik wil het zeker weten. Ik wil namelijk zeker weten hoe ze staan afgesteld.

Geen last van nierstenen meer en ik weet precies te vertellen of ik over een muntje van eurocent of eurocent ben gereden. Nu komen de dempers rechtstreeks van een voor circuitgebruik opgezette TS. Ik ben er heel tevreden over maar moet deze zomer nog wat gaan proberen met het stellen van de schokbrekers. Dat afstellen van een Koni is eigenlijk bedoeld om bij slijtage die elke demper heeft , ook een Bilstein de demper weer af te stellen naar de waarde zoals deze was toen de demper nieuw.

Ik denk dat je met een stel andere schokbrekers (bijv. Koni ) al een beter. Dat is met Koni opeens compleet anders? Dan zit ik toch ook nog met de.

Deze zijn net dat stukje stugger, maar zijn wel in de originele lengte te krijgen. Altijd even opletten dus. Als hij te snel uit gaat dempt hij niet genoeg en als hij te langzaam gaat krijgt het wiel geen tijd om terug te komen (volledig uitveren dus) en zal.

Ingrijpende verschil qua rijgedrag. Zoals bekend bij deze dempers zijn ze regelbaar in hardheid.

En dan een setje koni schokbrekers ? Welke zijn dan goed voor een oudere met Rover assen? Ik kreeg vandaag eindelijk dit setje Fox dempers binnen voor op mijn Defender 110. Ik ben heel benieuwd wat het verschil met de huidige Old man Emus gaat.

Kristina