Vering auto kraakt

Maar het is mij opgevallen de laatste jaren dat, vooral als het koud is, de vering voorin de auto kraakt. Het klinkt echt genant! Dit is helaas niet het enige, sinds een korte tijd is ook de vering achterin de auto gaan . Krakende vering – smartforum. Сохраненная копия Похожие Перевести эту страницу янв.

Ik heb er sinds zondag ineens last dat het achtein kraakt maar ook kraakt er ineens iets bij mij links voorin, ook de vering misschien.

Bij drempels, bochten, sturen, uitstappen van de auto ? Alleen als je over een verkeersdrempel rijdt dan kraakt de voorvering behoorlijk, zeker als er meerder passagiers inzitten. Inmiddels alweer maandjes in bezit van mijn Clio tot dusver zeer tevreden. Ook met wat scherpere bochten en vlot accelereren hoor je het geluid.

Dus ik denk dat het eerder de veren zijn, maar ik heb er niet al te veel verstand van. Maar bij heuvels waar je vooral de veren gebruikt, hoor ik een beetje een krakend geluid. Toen het kouder werd begon mijn voorvering te kraken bij drempels en verlaagde stoepen.

Ik heb daarop de (opel) garage de auto na laten kijken, dit daar ik ook een G2-garantie heb.

Deze hebben de rubbers wel iets bijgesteld waardoor het kraken wel even weg was, maar het kraken zou terugkomen, . Ik rijd met een Opel Astra gtc van maanden ou die vanaf dag verlaagd is met irmscher (opel) veren (bij de opel dealer gebeurd). Als je de rubbers vervangt door poly bushings (van Powerflex bvb) ben je van het gekraak af en stuurt je auto nog een stuk strakker ook. Schokbrekers en veren vervangen simpel.

Allebij nieuw gekocht en naar twee jaar begint het te kraken. Mijn eerste Octavia heb ik toen uitgebreid door een ANWB technostation laten onderzoeken. Conclusie was krakend geluid kan voor sommigen irritant zijn maar kan geen kwaad voor de auto of het onderstel. Als ik over drempels en kleine hobbels rij hoor ik bij de achtervering gekraak. Ook als de auto stilstaat en ik druk op de kofferbak de auto naar beneden, hoor ik gekraak.

Als de achterveren kraken nadat de boel is opgetild is dat meestal het bovenste rubber wat dan kraakt. Ikzelf heb ook de problemen met mijn golf van piepende voorvering bij droog weer en van een botterend geluid wanneer ik niet al te snel over kleine oneffenheden rij. Dus niet in diepe putten maar wel eerder kleinere hobbels. Dit alles komt met name door het aantal drempels die we dagelijks met de auto moeten nemen.

De vering van mijn Saab 9. Ik weet van een vriend met een 9. Kan iemand mij op weg helpen? Moet ik het verhelpen, dwz is het slecht voor de auto ? En Eric, nee het komt duidelijk van de voorkant.