Druk in koelsysteem diesel

Nu bouwt het systeem veel druk op, de slang is vrij hard direct als de motor warm wordt. Te hoge druk in koelsysteem. Toen hij de dop van het reservoir losdraaide siste deze (kennelijk stond er na een nacht nog steeds druk op).

Nu wil ik uitzoeken waar hij lekt en wil het systeem onder druk zetten. Vooral als het een 1.

Een extreem hoge druk in het koelsysteem kan ook worden veroorzaakt door een defect in de koppakking. De druk in de cilinder zorgt voor een verhoogde druk in het koelsysteem. In het koelsysteem komt uitlaatgas te zitten ipv koelvloeistof.

Koelvloeistof verdwijnt. Koppakking of Thermostaat. Professional Forum › Seat Кеш Схожі Перекласти цю сторінку серп.

De oorzaak bleek later een zacht geworden koelwaterslang waar diesel op had gelekt.

Bij accelereren of harder rijden liep de temperatuur dan snel op. En er bleef ook langdurig druk op het systeem . Mag het koelsysteem onder druk staan bij koude motor? Als ik de dop los draai dan sist het en komt het peil in het reservo.

Ik denk dat het bij mij ongeveer een goeie 30. Het rare was dat ik regelmatig ns water moest bijvullen. Je zou eerder denken als er olie in het koelsysteem. Als het koelsysteem lang onder druk blijft staan is dit juist een teken dat het goed werkt. Na veel zoeken waar nu mijn koelvloeistof blijft kom ik er net achter dat na lange ritten bouwt mijn koelsysteem druk op en gooit hij dit via de dop van het expansievat naar buiten.

Wie zou mij een diagnose kunnen geven omtrent deze storing. Re: hoeveel druk n waterkoelingsysteem. De maximale druk in je koelsysteem staat gewoon op je radiator- dop beschreven :).

Maar het water mag ook weer niet aan de kook raken en daarom staat het koelsysteem onder druk. Het kookpunt ligt zo hoger en bovendien gaat er geen vloeistof verloren door verdamping. Als de druk te hoog wordt, dan zal een veiligheidsventiel in de radiateurdop de stoom afvoeren. Dit zal alleen gebeuren als er iets .

Het hoeft niet superveel geld te kosten om het te laten repareren. Informeer bij meerdere garages, maar let er wel voor op wat ze voor de prijs aanbieden. Niet iedereen doet het. PD staan die druk opbouwt in het koelsysteem.

De klachten daarbij zijn borrelen achter. Aantal maal bekeken: . Re: Heb ik te veel druk in het koelsysteem , wie checkt voor. Ik wil bij mij wel kijken.

Heb wel een diesel , maar dat maakt volgens mij niet uit verder. Denk dat dat bij alle motoren hetzelfde is. Alles over mijn eigen evo vind je hier 🙂 years ago, we had Johnny .

Kristina