Koelsysteem auto ontluchten

Ik denk dat er dus lucht in het koelsysteem zit. Of dit uitlaat gassen of gewone lucht is weet ik niet. Nou hoorde ik verhalen om de motor te ontluchten.

Ofwel de auto regelt dit zelf en er zijn geen ontluchtings kraantjes of je kunt zelf de dop open draaien bij koude motor van de radiateur de auto starten en . Het probleem is dat de auto te warm wordt tijdens het rijden.

Dit is volgens mij te wijten aan een teveel aan lucht in het koelsysteem. Nu wil ik het systeem dus gaan ontluchten en dit kan volgens mij via de thermostaat. Сохраненная копия Похожие Перевести эту страницу июл. Koelsysteem ontluchten.

Mijn temperepatuur meter gaat snel boven de helft van de meter staan. Het systeem is ontlucht , maar na enkele maanden is hetzerige bij af. Wat kan er gedaan worden, zodat de temperatuur meter normaal blijft staan?

De vin slaat nu ook regelmatig aan. Re: Ontluchten koelsysteem ,Golf lll. Berichtdoor Malik 28-sep-1 16:57.

Om het koelsysteem te ontluchten moet de verwarming schakelaar helemaal op rood staan dus warm zodat de termostaat open gaat. Beste mensen, ik heb vandaag bij een algemene garage mijn distributieset laten vervangen alsmede mijn waterpomp van een AAB motor. Hierbij heb ik de groene G-vloeistof meteen laten vervangen door de rode G-12. Ik heb echter twijfels of er . Hallo, Ik ben op vorige forums weleens ideeen hierover tegengekomen, zoals het opkrikken van de auto. Mijn garage gebruikt een eenvoudigere oplossing: 1. Radiateurdop vastzetten en kachelkraan op maximaal 2. Het expansievat practisch helemaal vullen, dop losjes erop (ivm geen vacuum zuigen) 3. Een auto heeft (vaak?) een open koelsysteem.

Daarbij stroomt de koelvloeistof door het reservoir. Als de druk te hoog wordt zal hij lucht afblazen bij het reservoir. Een motor heeft een gesloten systeem. Ik dacht dat als de motor loopt en de koelwaterpomp gaat draaien, dat het systeem .

Ik krijg het koelsysteem niet goed ontlucht. Er komt geen lucht meer uit dat ding bij de kachelslangen, er komt ook geen lucht meer uit de schroef op het thermostaathuis. De bovenste waterslang wordt wel warm, maar de onderste radiateurslang wordt . Dan weet je zeker dat er doorstroming is door het verwarmingsradiateurtje en weet je dus ook zeker dat daar geen luchtbel achter blijft. Razer al beschrijft het koelsysteem ontluchten door de dop van het koelvloeistof reservoir af te laten en de motor stationair te laten draaien zodat deze warm wordt en dan zijn thermostaat open zet hierdoor zal er koelvloeistof . Unuki schreef: Ga maar even naar de auto.

Haal je radiator dop er af. Laat de auto lekker warm draaien en kijk dan weer en een auto is niet warm na minuten. Hallo allen, Ik wilde net mijn radiateur gaan ontluchten omdat de motor niet koelt. Auto : Peugeot 2Hatchback. De eerste keer heb ik het koelsysteem niet volledig.

Ik vond daarbij deze howto op internet: Stap 1: Expansievat tot de max vullen en dop eraflaten. Daarna: Met koude motor: Dopje boven in de radiateur eruit schroeven(rechts boven als je voor de auto staat dacht ik).

Kristina