Momentsleutel instellen voor wielbouten

Momentsleutel instellen voor wielbouten online kopen in de webshop Datona. Altijd gratis bezorgd! Hoi dat zou ik niet doen alles op 1newton mtr is wel erg goed vast.

MB dealer werkte lagen er moment sleutel de ene stond op newton mtr voor de alu velgen en de andere stond op1newton mtr is mij altijd bij gebleven. Van het weekend ga ik mijn winterbanden er onder gooien (Opel Zafira B). Ik heb een moment sleutel, maar weet iemand met hoeveel Nm de bouten moeten worden aangedraaid?

Aanhaalkoppellijst voor wielbouten en moeren. Bij twijfel altijd een expert raadplegen ! Dat kan je zelf doen met een wielsleutel, maar beter is met een momentsleutel. Bij het aantrekken eerst de bouten of moeren nog even losdraaien en dan instellen op de juiste Nm waarde. Als je afhankelijk bent van de . AANHAALMOMENTEN VOOR WIELMOEREN EN WIELBOUTEN VAN. VRACHTWAGENS, SERIE-VELGEN.

Bij aluminium velgen de opgave van de fabrikant in acht nemen!

Vandaag de momentsleutel van conrad ontvangen. Snap alleen niks van hoe ik deze moet instellen. De nm schaal op de steel snap ik maar de cijfers op het handvat niet. In de reacties stond ook de waarschuwing dat het aandraaimoment van wielbouten behoorlijk verschillend is tussen de diverse merken en tussen aluminium en stalen velgen.

Het beste is de moeren aan te draaien met een momentsleutel. Er stond een mooie link naar een pdf met van veel merken het . En zo vreselijk veel kracht heb je daar niet voor nodig, de momentsleutel is namelijk zelf al vrij lang. Hiervoor heb ik een momentsleutel beschikbaar.

Op welk moment draaien jullie de wielen aan? Op een normale zeskant kan je eens behoorlijk trekken maar op die gecodeerde bouten gaat het rap fout. Als laatste moeten de wielen er weer onder en de wielbouten weet vastgedraaid worden. Vastzetten wielbouten. Met hoeveel NM dient dit te gebeuren?

Bij Profile zeggen ze dat dit natrekken niet meer hoeft, omdat het schroefpistool dit momentsleuteltje al in zich heeft. Ik heb pas mijn winterbanden gemonteerd en ik heb een momentsleutel liggen maar hoe vast moet ik de bouten aandraaien? Is er nog verschil met de aluminium velgen en stalen velgen qua draaimoment . Volgende maand gaan de winterbanden er weer op, nu heb ik recent een momentsleutel gekocht.

Daarom gebruik ik het ook niet, omdat je er ook negatieve verhalen over hoort icm wielbouten.

Veiligheid telt in mijn opzicht. Heb geen zin dat er . Gebruik alleen velgen die getest en goedgekeurd zijn door Volvo en deel uitmaken van de originele accessoires van Volvo. Controleer het aanhaalmoment met een momentsleutel. Wil je een momentsleutel kopen? Trek zo spoedig mogelijk na het verwisselen van een wiel de bouten met een aanhaalmoment van 1Nm (1kgm) aan.

Nu ben ik het zat om hiervoor steeds naar de garage te gaan. Dus ga ik hier zelf maar eens aan starten. Nu ga ik wel eerst een momentsleutel kopen voor de bouten vast te schroeven. Alvast bedankt, Wikke .